Töltés...

A Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Kft. a GINOP PLUSZ-1.2.3-21-2022-01467 számú projekt keretében modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást elősegitő fejlesztéseket valósított meg. A fejlesztés kapcsán megvásárolt gépekkel a termelési kapacitását növelte a piac és a vevői igényeknek megfelelően.

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

MEGVALÓSULÁSI HELYSZÍN: 3332 Sirok, Petőfi út 25.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 125.300.000 Ft

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁS KEZDETE: 2022.03.01.

A PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2024.02.29.


A Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Kft a GINOP_PLUSZ -2.1.1-21-2022-00004  azonosítószámú pályázat elnyerésével termék fejlesztési innovációt valósít meg az ehhez szükséges gyártási technológia bevezetésével együtt. A projekt keretein belül a manuális munkafolyamatoktól az automatizált gyártásig széles körben alkalmazható alkatrész adagoló termékcsalád kifejlesztése valósul meg.

A Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Kft forgácsolt alkatrészek előállításával több, mint két évtizede része a magyar beszállítói láncnak. A hosszú távú versenyképességének fenntartása érdekében a Széchenyi Terv Plusz program keretében termék- és technológiafejlesztési projektet valósít meg.

A projekt során a kisvállalkozás egy a hatékonyságot és az automatizálást támogató ipari adagolórendszert fejleszt ki, amely egyaránt alkalmazható manuális munkahelyeken, kollaboratív és magasan automatizált munkakörnyezetben.

 

 A fejlesztés eredményeképpen létrehozott termék előállítására, szintén a projekt támogatása jóvoltából megvalósuló gépberuházás ad gyártói eszközöket. Ezzel a vállalkozás technológiai diverzitását növelve további lehetőséget biztosít az vevőkör bővítésére.

A program 2025. 03.28.-i befejeztével a Tóth Metál Kft. már magasabb hozzáadott érték előállítására képesen, fejlett gyártási technológiával állít elő termékeket fejlett technológiák használói számára.

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

MEGVALÓSULÁSI HELYSZÍN: 3332 Sirok, Petőfi út 25.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 61.055.490 Ft

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁS KEZDETE: 2022.05.01.

A PROJEKT TERVEZETT FIZIKAI BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2025.03.28.


PROJEKT LEÍRÁSA:

A Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Kft-nél 14,85 kWp teljesítményű napelemes rendszer került telepitésre, az alábbi műszaki tartalommal:

 

  • 45 db AEG AS -M 120 330 Wp tipusú monokristályos napelem modul (egyenként 330 W teljesítmény)
  • 1 db Fronius Symo 17.5.3.M (WLAN) szolgáltatói engedéllyel rendelkező inverter (névleges AC teljesítménye 17,5 kw, 3 fázis.)

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

MEGVALÓSULÁSI HELYSZÍN: 3332 Sirok, Petőfi út 25.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3.000.000 Ft

A szerződött támogatás összege: 100%

PROJEKT LEZÁRULT: 2021.05.17.


PROJEKT LEÍRÁSA:

Eredményes üzletpolitikánknak köszönhetően cégünket folyamatosan fejlesztjük, mert a megrendelés állomány folyamatosan növekszik és új vevő piaci igények teljesítéséhez, nélkülözhetetlen a technológiai és innovációs fejlesztés. Gyártási kapacitásunk nagyban hozzájárul cégünk és vevőink versenyképességéhez. Minél termelékenyebb, nagy pontosságú, nagy teljesítményű hatékony gépekkel igyekszünk cégünket és vevőinket piaci előnyhöz juttatni.

 

A nyertes projekt eredményeként cégünknél beszerzésre került:

  • 1 db DOOSAN PUMA GT2600M CNC eszterga és
  • 1 db DOOSAN LYNX 2100 LYA CNC eszterga

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

MEGVALÓSULÁSI HELYSZÍN: 3332 Sirok, Petőfi út 25.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 30.000.000 Ft

Projekt elszámolható költségeinek az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem téritendő támogatás.

TÁMOGATÁS INTENZITÁSA: 48,76%

PROJEKT LEZÁRULT: 2019.06.21.


A Tóth-Metál Fémtömegcikkgyártó Betéti Társaság a „Tóth-Metál Bt. kapacitásbővítő beruházása” című, GINOP-1.2.2-15-2015-00101 jelű pályázata során 32 617 039 Ft összegű támogatást nyert eszközök beszerzésére. A pályázat során kettő darab, a gyártókapacitáshoz és a technológia minőségének javításához szükséges gépek kerülnek beszerzésre, melyek 70%-a az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) és hazai központi költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra.

Beszerzése kerülő eszközök

  • ConturoMatic CV120 kontúrmérő berendezés
  • DOOSAN PUMA 2600Y CNC eszterga

 

A fejlesztés eredményeként hatékonyabbá válik termelési tevékenységünk, gyártói kapacitásunk nő. A minőség ellenőrzésünk korszerűbbé válik.

A projekt fizikai befejezésére 2016. augusztus 30-án került sor.


Tóth-Metál Fémtömegcikkgyártó Betéti Társaság az „Eszközbeszerzés a Tóth-Metál Bt.-nél” című, GINOP-1.2.1-14-2014-00074 jelű pályázata során 21 009 675 Ft összegű támogatást nyert eszközök beszerzésére. A pályázat során kettő a gépgyártáshoz szükséges eszköz került beszerzésre, melyek 50%-a az Európai Fejlesztési Alap (ERFA) támogatásból lett finanszírozva. A projekt 2015. szeptember 04-én zárult le.

Beszerzése kerülő eszközök

A HYUNDAI-WIA L280 LM Ferdeágyas CNC esztergagép a minőségi fémforgácsolás hatékony eszköze. A korszerű FANUC 32i vezérléssel szállított technológiai berendezés legfeljebb 300 mm átmérőjű és 1000 mm hosszúságú munkadarabok megmunkálására alkalmas. : Nagy teljesítmény, 130 mm-es görgős, kettős főorsó-csapágy, merev, nagy váltási sebességű szervo-revolver és szerkezeti merevség jellemzi.

 

COORD3 ARES NT-L 10.7.5 CNC koordináta mérőgép legfontosabb paraméterei, tartozékai: Renishaw PH20 fokozatmentesen, motorosan indexálható mérőfej, TP20 tapintótest, MCR20 tapintóváltó.

A MEGVALÓSÍTANDÓ MŰSZAKI/SZAKMAI KAPACITÁS A fejlesztés eredményeként cégünk fémforgácsoló kapacitása 5%-kal növekszik.

A projekt eredményeként a Tóth-Metál Bt. részvételének intenzitása növekszik beszállítói nemzeti és nemzetközi hálózatokban.


A Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Kft. a „Gyakornok alkalmazása a Tóth Metál Kft.-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2016-00836 azonosítószámú pályázata során 3.133.115.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson a GINOP keretében. A projekt keretében 1 fő pályakezdő foglalkoztatására került sor a cég siroki telephelyén.

A felvett gyakornokot logisztikus munkakörben foglalkoztattuk 2016. október 03. és 2017. június 30. között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornok bér- és járulékköltségeihez, valamint eszközbeszerzésre használtuk fel. A projekt megvalósítása során 1 szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatal mellett.

 

A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglalkoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az Egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyen a támogatott gyakornok 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatát, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősíti a vállalatunkat.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatal elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatal valódi munkatapasztalatot szerezhetett, ezáltal javult foglalkoztathatósága és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyei.


Uniós támogatás - GINOP-1.2.2-16-2017-00438- Tóth Metál Forgácsoló és Kereskedelmi Kft kapacitásbővítő beruházása

PROJEKT LEÍRÁSA:

Eredményes üzletpolitikánknak köszönhetően cégünket folyamatosan fejlesztjük, mert a megrendelés állomány folyamatosan növekszik és ennek teljesítéséhez nélkülözhetetlen a technológiai fejlesztés. Tervezési és gyártási kapacitásunk nagyban hozzájárul cégünk és vevőink versenyképességéhez. Minél termelékenyebb gyártó nagy pontosságú nagy teljesítményű hatékony gépekkel igyekszünk cégünket és vevőinket piaci előnyhöz juttatni.

A nyertes projekt eredményeként megvalósult cégünknél a kapacitásbővítő beruházás, a Hyundai Wia F500Plus függőleges megmunkálóközpont, Hyundai Wia L230LMA CNC eszterga és Pilous ARG250 CF NC MAX és ARG 330 DC CF-NC MAX szalagfűrészek beszerzésével.

A Hyundai Wia F500Plus megmunkálóközpont segítségével nagy teljesítményű hatékony pontos bonyolult felületek megmunkálására vagyunk képesek.

 

A Hyundai Wia L230 LMA hajtott szerszámos CNC eszterga nagy sebességű, nagy pontosságú precíz, hatékony megmunkálást eredményez rúd adagolóval kiegészítve.

A Pilous ARG330 DC CF-NC Kétoszlopos Automata fűrészgép és a Pilous ARG250 CF-NC Automata Fűrészgép a szerszámgyártáshoz szükséges alapanyagok hatékony pontos és gyors darabolásához illetve a széria jellegű alkatrészek sorozatgyártáshoz szükséges.

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Tóth Metál CNC Forgácsoló és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

MEGVALÓSULÁSI HELYSZÍN: 3332 Sirok, Petőfi út 25.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 27 573 055 Ft

TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%): 50 %

PROJEKT LEZÁRULT: 2018.01.26.

KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET: Nemzetgazdasági Minisztérium - Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság